משמורת משותפת או בשמה כיום אחריות הורית משותפת
תוכן העניינים
בני זוג אשר החליטו להביא לסיום מערכת היחסים הזוגית ביניהם, ברוב המקרים המתנהלים בבתי המשפט או בבתי הדין הרבניים, הילדים הקטינים נותרים תחת חזקתה של האם והיא זו שהלכה למעשה מקבלת את ההחלטות בכל הנוגע לעניינם של הקטינים אלא באם הצדדים קבעו אחרת.
מהי משמורת משותפת?
יצוין, כי משמורת משותפת או כפי שהיא קרויה כיום אחריות הורית משותפת לא נקבעה בחוק והינה פרי הפסיקה והיא נועדה בכדי ששני ההורים יהיו משמורנים או האחראים של הקטינים באופן שווה ככה שזמני השהות של הקטינים עם ההורים יהיו באופן שווה וכך שגם ההוצאות של ההורים ישולמו בחלקים שווים וזאת בהתאם לזמני השהות של הקטינים עם ההורים.
רוצה לומר, שני בני הזוג מסכימים לחלוקה שווה של זמני השהות עם הקטינים ולהיות אחראים עליהם באופן שווה וזאת וכפי שהיה בטרם החליטו להביא לסיום מערכת היחסים ביניהם כך ושכפי שצוין, האב לדוגמא לא יידרש לשאת בתשלומי מזונות מאחר והוא מתחלק עם האם באופן שווה בזמני השהות עם האם.
האם משמורת משותפת מתאימה תמיד?
יצוין, כי משמורת משותפת אינה מתאימה בכל מקרה והיא משתנה בהתאם לנסיבות מאחר וקיימים הורים אשר אינם מסוגלים מסיבות כאלה או אחרות או כי הם אינם רוצים זאת, לגדל את הילדים או לחלוק זמני שהות באופן שווה עם ההורה האחר כאשר לצורך משמורת משותפת, יש צורך בהסכמת שני ההורים.
למותר לציין, כי יש כמובן לבדוק מסוגלות הורית לנושא המשמורת המשותפת כגון הכנסות ההורה, מקום מגורים, מצב בריאותי ובכלל באם ההורה מסוגל פרקטית לגדל ולחלוק זמני שהות שווים בגידול הילדים ובין אם לאו.
האם ניתן להתנגד למשמורת משותפת?
יודגש, כי אחד מבני הזוג לאור האמור, יכול להתנגד למשמורת משותפת ואז הדבר יהיה כרוך בבדיקה בבית המשפט ואז יידרשו הצדדים לנהל הליך בכדי לבדוק את נושא המשמורת המשותפת.
ככל והצדדים הגיעו לידי הסכמות בדבר משמורת משותפת ולימים נתברר, כי אחד הצדדים אינו מסוגל או רוצה להמשיך בקיום משמורת משותפת, כי אז יש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט בו התנהל ההליך. לאמור, משמורת משותפת ניתנת לשינוי בהתאם לנסיבות המקרה המצדיק את ביטול המשמורת המשותפת.
כלומר, החלטה על משמורת משותפת לעולם לא תהיה סופית והיא ניתנת לשינוי ככל והנסיבות מצדיקות זאת.
יצוין, כי בכל הנוגע לקטינים מתחת לגיל 6 משמורת משותפת ניתנת גם כן לקיום וכל זאת בהסכמת הצדדים כאשר ככל ולא תהיה הסכמה בדבר, יש לפנות לבית המשפט כאשר עלולים להיות שופטים והדבר משתנה מבית משפט אחד לאחר, כי הלה יחליטו, כי חרף רצון האב למשמורת משותפת, שלא להסכים לכך לאור היות הילדים מתחת לגיל 6 שנים.
האם משמורת משותפת משפיעה על דמי מזונות?
יצוין, כי נושא המשמורת המשותפת יש השפעה רבה בכל הנוגע לתשלום המזונות אותו יידרש האב לשלם לאם וזאת ככל וזמני השהות הינם משותפים ועל כן אבות רבים מבקשים כיום לקיים משמורת משותפת או בשמה כאמור אחריות הורית משותפת בכדי להקטין את דמי המזונות או בכדי להימנע מתשלום מזונות בכלל אך כמובן כל מקרה הינו לגופו.
לפיכך, החלטתם להביא לסיום המערכת הזוגית, מומלץ כי תעזרו בעו”ד מומחה בתחום אשר יוכל יחד אתכם לתכנן את הדרך או האסטרטגיה הנכונה בכדי להביא לכם את התוצאה הרצויה והטובה ביותר עבורכם.
משרד עו"ד עדי רוזנשטיין
עורך דין לדיני משפחה בעל ידע וניסיון רב בתחום, אשר יכול להמליץ ולהתוות את האסטרטגיה הטובה ביותר לכל מקרה ומקרה.
עורך דין אסרטיבי שאפשר לסמוך עליו.
כזה שיילחם עבורכם בעת הצורך בבית המשפט, או בבית הדין הרבני.
וישיג את התוצאה הטובה ביותר ללקוחותיו.
אם אתם מחפשים עורך דין בתחום דיני המשפחה אשר יהיה זמין לכם,
קשוב לצרכים שלכם וייתן לכם שירות אישי ומקצועי עם הפתרונות הטובים ביותר,
כאשר אך ורק טובתכם עומדת לנגד עיניו.
הגעתם למקום הנכון.
מוזמנים ליצור אתנו באמצעות הטופס כאן בעמוד.